Bijna zomervakantie: ben je druk? Of maak je je druk?

Het lijkt soms wel of het leven ophoudt na de zomervakantie! Herken je dit? Alles komt samen in deze laatste paar weken ervoor. Allerlei vragen met grote spoed, collega’s die – meer dan anders – druk zetten op informatie of werkzaamheden die zij van jou nog verwachten. Zakelijk rol je van de ene BBQ in de andere borrel, privé loopt het schooljaar van je kinderen ten einde, met allerlei laatste activiteiten en o ja, ook nog het zomeruitje van de sportvereniging. Je agenda loopt voller en voller en de stress loopt evenredig mee op.

Het is tijd geworden voor een bezinningsmoment. Pak een vel papier (digitaal mag ook) en een pen, ga er eens even voor zitten en doe een braindump. Wij hebben een triggerlijst voor je gemaakt om echt alle dingen uit je hoofd en op papier te zetten. Zet je pen op het papier, of je vinger op het toetsenbord, en begin. Schrijf je hoofd leeg. Alles wat je maar bedenkt kan opgeschreven worden. Als het papier vol is – misschien zelfs meerdere A4-tjes – én je hoofd leeg, kan je loslaten en ook weer goed slapen!

Alles wat niet persé nog voor de vakantie moet gebeuren, plan je in je agenda of zet je op je takenlijst voor ná de vakantie. Deze zaken kom je na de vakantie dan weer tegen en kan je nu loslaten.

Kijk ook eens kritisch naar jouw afspraken voor de komende weken. Misschien staan er ook verplichtingen in, die je best kan skippen. Van wie moet je naar die ene borrel waar je eigenlijk geen zin in hebt? Kan je er onderuit? Doen! Nu kan je beslissen: ben ik echt zo druk of maak ik mij druk?

Tot slot, download hier onze handige ‘Bijna vakantie checklist’ met tips voor vóór en na de vakantie. 

Succes met de laatste loodjes en geniet van jouw welverdiende vakantie! 

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.