Blue Monday

Januari begint traditiegetrouw met goede voornemens. Rond de jaarwisseling maken mensen massaal plannen om dingen nu écht anders te doen in het nieuwe jaar. Afvallen, stoppen met roken, meer sporten en meer rust in het werk zijn populaire voornemens. Maar een paar weken later komen we er al snel achter dat de werkelijkheid weerbarstiger is.

Blue Monday, ook wel depri-maandag genoemd, is aangebroken. Een dag waarop veel mensen zich wat treurig of neerslachtig voelen. Daarom is deze 3e maandag van januari uitgeroepen tot de meest deprimerende dag van het jaar. Maandag 20 januari a.s. is het dus Blue Monday. Een off-day omdat het voorjaar nog zo ver weg is en onze goede voornemens vaak al gesneuveld zijn.

Heb jij dit jaar ook goede (werk)voornemens gemaakt? Laat ze dan niet versloffen, maar hou vol! We delen graag 4 tips om deze voornemens succesvol te laten verlopen. Lees snel verder! 

4 Tips voor jouw goede (werk)voornemens

  1. Maak je voornemen(s) SMART. SMART staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Bijvoorbeeld: het voornemen ‘meer rust in je werk’ is te vaag. Maak het concreter: overzicht in mijn werk betekent voor mij dat …., dat bereik ik door…. per dag/week/maand te doen. Een ander voorbeeld. Het voornemen ‘Vaker sporten’ kan ook concreter. Twee keer per week fiets ik naar het werk, en wel op maandag en op donderdag. Dat is een SMART voornemen.
  2. Deel je voornemen(s) met de mensen in je omgeving. Zij kunnen je helpen om je aan jouw voornemen(s) te houden. Zonder steun, minder resultaat.
  3. Deel je voornemen(s) op in kleine, behapbare stapjes. Bijvoorbeeld: 10 kilo afvallen lukt je niet in één maand. Een mailbox met meer dan 3.000 e-mails, krijg je niet in 1x verwerkt en leeg. Maar iedere dag een kleine stap om je mailbox leeg te krijgen, helpt je naar het resultaat wat je voor ogen hebt.
  4. Hou vol! Een nieuwe gewoonte ontwikkelen kost tijd, ongeveer 60 dagen. Als je de eerste weken door bent, wordt het écht makkelijker. Veel succes!

Kan je hierbij misschien een steuntje in de rug gebruiken? Doe dan mee met onze gratis Moeiteloos Werken Voorjaarschallenge in maart 2020. Gedurende 4 weken ondersteunen wij je om meer rust en overzicht in je werk te vinden. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Binnenkort volgt meer informatie over deze challenge! Houd onze website en berichten op social media hiervoor in de gaten.

Nu al laten weten dat je meedoet? Dat kan natuurlijk. Aanmelden kan hier!

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.