Effectief online samenwerken

Sinds alweer zo’n 2 maanden werkt Nederland, in verband met de Corona-crisis, zoveel mogelijk thuis. Dat was best even wennen. Doordat we massaal thuiswerken worden nu ook meetings en vergaderingen online georganiseerd en is online samenwerken een must geworden. Een goed hulpmiddel hiervoor is dan heel belangrijk.

Online samenwerken met MS Teams

Zelf maakten wij al gebruik van Microsoft Teams. Microsoft Teams is onderdeel van Office 365 en helpt ons om effectief online samen te werken. Naast het organiseren van onze online overleggen, kunnen we hier korte berichtjes naar elkaar sturen, bestanden delen en deze onafhankelijk van elkaar bewerken.   

Online coaching

Sinds kort zetten we Teams ook in voor online 1-op-1 coaching. Hoe dat in zijn werk gaat, vertellen we je graag met een voorbeeld van een klant.

Jeanet is projectassistente bij een middelgroot bedrijf. Sinds zij thuis werkt, heeft ze moeite om haar werk af te krijgen. Ze ervaart veel afleiding tijdens het thuiswerken: er zijn huisgenoten die haar afleiden, huishoudelijke taken lijken te roepen en daarnaast is er de verleiding van haar smartphone.

Tijdens een online intake via Teams hebben we haar vraag en de gewenste ondersteuning concreet gemaakt. Daarnaast hebben we vanuit Teams alvast drie afspraken ingepland, zodat we planmatig aan haar vraag kunnen gaan werken.

Handig bij een overleg via Teams is dat je je beeldscherm kan delen. Hierdoor kunnen we direct gemakkelijk handige tips voor bijvoorbeeld Outlook-instellingen laten zien en kan Jeanet er na de sessie direct mee verder.

Als Jeanet met haar collega’s in Teams gaan samenwerken aan een project, dan kunnen zij gezamenlijke documenten delen in OneDrive en wordt versiebeheer van een document eenvoudiger. Bovendien wordt de mailbox niet vervuilt met over en weer gemailde documenten.

Tips voor betere focus

Wil jij ook graag productiever zijn als je thuis werkt? Ervaar je een zee van tijd, maar laat je je afleiden door allerlei randzaken? Bekijk ons nieuwe filmpje met 4 Tips voor een betere focus.

Meer informatie?

Wil jij meer weten over online coaching of het gebruik van Microsoft Teams? Bel of mail ons gerust om te informeren naar de mogelijkheden. Uiteraard zijn we niet alleen afhankelijk van Teams. Online coaching kan natuurlijk ook via videobellen, Skype, Facetime of Zoom.

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.