Op naar een scroll-vrije inbox!

E-mailloze vrijdag

De maand van, de week van, de dag van … En zo is er tegenwoordig altijd wel een thema waar extra aandacht voor wordt gevraagd. Nu is het vrijdag 27 november a.s. de jaarlijkse ‘E-mailloze vrijdag’. Een dag die zijn oorsprong kent in ons buurland België, maar sinds een paar jaar ook in Nederland meer aandacht krijgt.

Kan jij nog zonder e-mail?

Ook al worden er steeds meer andere communicatiemiddelen gebruikt (denk bijvoorbeeld aan WhatsApp, Messenger, Yammer en de chatfunctie van Microsoft Teams), e-mail speelt nog steeds een (te?) belangrijke rol in ons dagelijkse (werk)leven.

Voor ons is e-mail ook een belangrijk communicatiemiddel. Zowel intern, voor communicatie en afstemming met onze Moeiteloos Werken collega’s, maar ook extern, voor communicatie met onze deelnemers aan de trainingen, met opdrachtgevers, samenwerkende partners enzovoort. En daarnaast maakt ook het onderwerp ‘e-mail’ natuurlijk een belangrijk onderdeel uit van onze trainingen en individuele coachingstrajecten.

Nog bijna dagelijks zien wij overvolle inboxen, medewerkers die continue ‘aan staan’ en hun mailbox de hele dag door checken tot zelfs ’s avonds laat in bed. Om dan ’s ochtends weer als eerste de smartphone van het nachtkastje op te pakken om, opnieuw, de ontvangen mail te checken. Echte e-mail terreur!

Anders e-mailen

Eén dag zonder e-mail op e-mailloze vrijdag is natuurlijk níet de oplossing voor deze overkill. Maar er bij stil staan of je misschien ook anders of bewuster om kan gaan met e-mail, is wél een stap in de goede richting!  

Op naar een scroll-vrije inbox!

Om je daarbij te helpen, hebben wij het e-book ‘Tem de e-mailtijger!’ geschreven. Hierin beschrijven we 6 tips om een scroll-vrije inbox te krijgen én te houden. Dat is voor iedereen haalbaar en dat gunnen wij jou ook! Vraag hiernaast snel het GRATIS e-book aan!

Heb je nog niet genoeg en wil je nóg meer lezen om een e-mail tsunami in jouw inbox te voorkomen? Hieronder onze top 3 best gelezen blogs over e-mail.

  1. Geen stapels meer? Schijn bedriegt!
  2. Tijdwinst door een e-mail time-out
  3. Aan de slag! Voorjaarsschoonmaak op je werk

Op naar een scroll-vrije inbox!

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.