Op naar me-time!

Ken je dit? Gehaast van de ene afspraak – hop – door naar de volgende. Een volle agenda, met allerlei werkafspraken, huishoudelijke zaken, ouderavonden, sport en bezigheden van je kids. Waar haal je de tijd vandaan om zelf eens op adem te komen? ‘Eerst nog even dit, en dan….’ Helaas, dat moment komt niet vanzelf. Als je hier zelf geen actie voor onderneemt, zal dat niet gebeuren. 

Wat is me-time eigenlijk?

Me-time is letterlijk vertaald ‘mij-tijd’. Tijd van én voor jou, die je naar eigen ideeën en wensen mag invullen. Alleen die dingen doen, die jij wilt doen (of misschien wel juist niets doen). Me-time geeft je weer energie om alle andere dingen te kunnen doen. Dat weten we wel, maar toch is me-time het eerste dat geschrapt wordt, als we het druk(ker) krijgen en keuzes moeten maken.

Hier zijn onze tips voor (méér) me-time:

  1. Wat voor me-momentje is voor jou passend? Is dat een wekelijks of maandelijks, of misschien wel dagelijks moment? Denk klein en probeer ook eens een dagelijks me-momentje uit. Misschien knap je van een half uurtje even lezen of lekker wandelen met de hond al erg op. Kies die activiteit waar jij energie van krijgt. Zet deze afspraak met jezelf als terugkerende afspraak in je agenda. Zo kan je er rekening mee houden in je planning en bij het maken van afspraken.
  2. Een afspraak met jezelf is ook een afspraak! Zet me-time of ‘AMJZ’(= Afspraak Met Je Zelf) in je agenda. Net als een vergadering, overleg met een klant, activiteit van je kind of tandartsbezoek. Waardeer deze afspraak op dezelfde manier. Schuif hier niet te snel mee.
  3. Weg met schuldgevoelens & perfectionisme. Dit is iets waar vooral vrouwen vaak last van hebben. Voel je niet schuldig om deze momenten voor jezelf in te plannen. Laat de boel, de boel en enjoy! Het mag heus wel wat minder goed, opgeruimd, gewassen etc. zijn. Uiteindelijk komt dit ook jouw partner, kinderen, baas en collega’s ten goede. Als jij goed in je vel zit, kan je veel meer aan en ben je een fijn iemand om mee om te gaan. Daarnaast geef je ook nog eens het goede voorbeeld aan anderen: me-time inplannen mag en is goed voor je (-:
  4. Maak een pas op de plaats en stel jezelf de volgende vragen: Waar vergeet ik de tijd bij/mee?Waar of waarmee kom ik tot rust? Wanneer wil ik gewoon eens een keertje niets doen?
  5. Pak NU je agenda en plan me-time! Niet morgen, maar nu!
Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.