Social media opruiming

(Uit: E-zine februari 2018)

Als je onze training Moeiteloos Werken al hebt gevolgd, dan weet je dat het je helpt om twee keer per jaar een opschoonactie van je digitale documenten en e-mail te houden. Maar heb je er ook wel eens bij stilgestaan dat je hierin ook je social media-accounts kan meenemen?

Onbewust heb je je in de afgelopen jaren waarschijnlijk aangemeld voor vele diensten en accounts. Maar gebruik je die accounts nog allemaal? Zijn ze nog zinvol voor je werk? Of creëren ze alleen maar veel extra mail en ballast? Waarschijnlijk is het hoog tijd voor een social media opruiming!

We hebben 3 tips voor je:

Tip 1: Zelf zoeken 
Je kan zelf zoeken in je e-mail op welke nieuwsbrieven en voor welke diensten je je in de loop van de tijd hebt aangemeld. Dit doe je door de zoekfunctie in je mailprogramma te gebruiken. Typ bijvoorbeeld op ‘Confirm your email’. Waarschijnlijk verschijnt er nu een lijstje met resultaten van diensten waar je een account bij hebt aangemaakt. Zijn deze allemaal nog van nut voor jouw werk? Zo niet, meld je dan af! Dit kan vaak op de verwijderpagina van de betreffende dienst of account. Andere zoekwoorden die je helpen om je inschrijvingen op te sporen zijn ‘Validate your email’ of ‘Nieuwsbrief’.

Tip 2: Website voor je laten zoeken
Het is ook mogelijk om een website voor je te laten zoeken. Hiervoor kan je de website www.deseat.me gebruiken. Deze website zoekt voor jou op bij welke accounts jij je hebt ingeschreven met jouw e-mailadres. Wees je er wel bewust van dat bij gebruik van deze site, je toestaat dat jouw informatie wordt gescand en opgeslagen, ook al wordt er benadrukt dat ze jouw gegevens niet gaan gebruiken (zie hiervoor ook de privacy policy van Deseat.me). Het zoeken met deze handige website doe je als volgt:

  • Ga naar www.deseat.me
  • Klik op ‘Get started’
  • Meld je aan met je mailaccount (Google of Outlook)
  • Klik op ‘Toestaan’.
  • Deseat.me heeft nu al je mails doorzocht. En je ziet nu een rijtje met diensten waar jij je voor aangemeld hebt met je ingetypte mailaccount.  Beslis nu per dienst of je er nog gebruik van wilt maken.
  • Klik op ‘Save’ als het nog steeds toegevoegde waarde voor je heeft.
  • Klik op ‘Add to delete queu’ als je je wilt afmelden. Klik op ‘Delete’. Je komt dan op de verwijderpagina van de betreffende dienst terecht en hier kan je je account definitief laten verwijderen.

Tip 3: Verwijderen of deactiveren? 
‘Even’ naar nieuwe posts, tweets of updates kijken op social media. Doe jij dat ook wel eens gedurende je werkdag? Als onderbreking of is het soms onbewust uitstellen van iets anders?

Dat ‘even’ kijken op een social media account duurt vaak langer dan je in eerste instantie van plan was. Het kan vaak zelfs een enorme tijdvreter zijn. Kies ook hier bewust voor je gebruik van je Facebook, Twitter, LinkedIn en overige accounts! Je kan er voor kiezen om een account definitief te verwijderen als je er geen gebruik meer van wilt maken. Maar wist je dat het vaak ook mogelijk is om een account te deactiveren? Jouw gegevens worden dan wel bewaard; ze zijn alleen niet meer zichtbaar. Zodra je weer inlogt op je social media account, wordt deze weer geactiveerd. Handig, he?

Veel social media-opruimplezier gewenst! 

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.