Tijd om tijd te maken!

(Uit: E-zine September 2017)

Met nog zo’n 3 maanden te gaan in 2017, is het NU een mooi moment om nog eens even goed naar de invulling en planning voor het laatste kwartaal van dit jaar te kijken. Voor je het weet is het namelijk alweer kerstmis en staat 2018 voor de deur. 

Kwartaal review

Pak daarom NU even je agenda erbij en plan op korte termijn een paar uurtjes in je agenda om je plannen aan te scherpen. Tijd om tijd te maken! Wat wil je nog doen? Wat niet meer? Hoe pak je dat aan?

Vragen die je jezelf kan stellen:

  • Wat waren je doelen voor 2017?
  • Heb je deze al (grotendeels) behaald? Mooi! Misschien kan je nog een tandje bijzetten of nieuw project oppakken? Moet er nog heel wat gebeuren? Is dat ook reëel om van jezelf te verwachten? Wat kan je nog bijstellen? Gebeurt er een ramp als je dat doet? Dat laatste zal vast meevallen.
  • Heb je last van niet-productieve werkgewoontes? Denk bijvoorbeeld aan uitstelgedrag, multitasken, afleidingen, niet (kunnen/durven) delegeren etc. Bedenk hoe je je hier mee om kan gaan! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze website voor meer informatie.
  • Wat kan je nog oppakken om tevreden het jaar af te kunnen sluiten?
  • Plan realistisch en zorg goed voor jezelf door ook je vrije momenten in te plannen. Zet feestdagen, vakanties, vrije dagen van je kinderen etc. ook in je agenda, zodat je hiermee rekening kan houden voor je werkplanning.
  • Ben proactief door ook alvast een dagdeel in je agenda te reserveren om te brainstormen over je plannen voor 2018.

Alles begint met de 1e stap. Succes!

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.