Wat staat er op jouw happy-lijstje?

‘De Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste kinderen ter wereld!’ Dit mooie nieuws kregen we begin deze maand te horen. Als kind kan je het beste opgroeien in ons land. Dat concludeert UNICEF na een wereldwijd onderzoek. Naast dit geluk zijn er ook aandachtspunten geconstateerd voor de Nederlandse jongeren. Zo ervaren ze stress (door schooldruk), heeft een groot deel overgewicht en drukt een negatief zelfbeeld op hun geluksgevoel.

Hoe is dat dan met ons als volwassenen gesteld qua geluksbeleving, fysieke en mentale vitaliteit? Zijn deze onderzoeksresultaten ook van toepassing op jou? Voel jij je te dik? Heb je een zelfbeeld dat je geluksgevoel doet verdwijnen? Voel jij je gestrest?

Zo blijkt bijvoorbeeld een burn-out steeds meer op de loer te liggen in deze tijd van ‘verplicht’ thuiswerken. Je kan al snel het gevoel krijgen dat je altijd met je werk bezig bent. Een goede balans tussen werk en privé is dan van groot belang.   

Tip

Om die overgang tussen werk en privé te maken, kan je bijvoorbeeld een wandelingetje maken (voordat je gaat werken en wanneer je je werkdag wilt afsluiten). Zie dit als de ‘reistijd’ naar je werkplek of naar huis toe. Het geeft je de tijd om bewust even je gedachten een plek te geven, voordat je weer in je werk- of privésituatie stapt.

Happy-lijstje 🙂

Een aanrader tégen stress en vóór meer geluksgevoel in je leven is een happylijstje. Ik hoor je denken: ‘Happy-lijstje? Is dat een soort to do-lijstje?’ Ja, zo kan je het wel bekijken, maar het is niet per se werkgerelateerd. Het gevoel van een gelukkig leven bestaat vooral uit opeenvolgende gelukkige momenten. En hoe mooi is het als je invloed kan uitoefenen op de hoeveelheid van die gelukkige momenten?

Schrijf voor jezelf eens op waar je je echt goed bij voelt en/of waar je echt gelukkig van wordt. Dit hoeven helemaal geen grootse dingen te zijn. Het kan ook zijn: de warmte van de zon voelen, uitgebreid een bad nemen of naar je favoriete muziek luisteren. Selecteer nu een top 10 uit al je happy-momenten. Je kan er zelfs nog een volgorde van prioriteit aan geven. Zet, plak of hang je happy-lijstje op een goed zichtbare plek en leef er elke dag naar. Dit kan vóór, tijdens of ná je werk. Gegarandeerd dat je geluksgevoel wordt verhoogd!

Happiness Challenge 

Je kan ook meedoen met de Happiness Challenge van Rituals. Leer in 2 weken alles wat je moet weten om geluk in je (werk)leven te creëren. Iedere dag een video, artikel, tool of oefening in je mailbox om je te inspireren.

Lets get happy! 

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.