Week van Moeiteloos Werken: dinsdag

Deadline Dinsdag

Wat maakt dat je je deadlines niet haalt?

Het halen van een deadline is zo makkelijk nog niet. Er spelen allerlei factoren mee, binnen en buiten jezelf (in- en externe oorzaken). Denk aan uitstelgedrag, perfectionisme of moeite met nee zeggen (assertiviteit), waardoor je steeds maar niet toekomt aan je acties. Een externe reden is bijvoorbeeld autonomie, ben je vrij om je eigen werk in te delen?  

Soms heb je wat doorzettingsvermogen nodig. Bekijk maar eens het filmpje ‘Dare’.  Wat zeker helpt is een goede planning! Kijk regelmatig vooruit. Wanneer moet iets opgeleverd worden of af zijn? Maak een takenlijst en maak de te nemen stappen zo klein mogelijk. Zo kan je stap voor stap naar het resultaat toe werken. Uitstelgedrag heeft vaak te maken met het overzicht missen: welke stappen zijn er nodig? Maar ook met faalangst, perfectionisme of niet weten waar te beginnen.  

Hulpmiddelen

Maak gebruik van hulpmiddelen zoals een goede takenlijst. Digitaal, bijvoorbeeld in Outlook of met een app of gebruik het bekende To do blok. Zorg dat je ongestoord kan werken en focus je op de 3 belangrijkste taken van de dag. De Focusvlag is handig om aan te geven wanneer je wél en wanneer je níet gestoord kan worden.

Ook de pomodoro-techniek is een aanrader. Je werkt in tijdblokken, zet een kookwekker op 25 minuten en start met de klus. Hierna mag je een korte pauze houden. Na 3-4 pomodoro’s neem je een langere pauze. Nieuwsgierig naar deze techniek? Download dan onze gratis handleiding: ‘Moeiteloos Werken met de Pomodoro-techniek’.  

Hou dit vol en je zal merken dat je moeiteloos je deadlines haalt! 

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.