Week van Moeiteloos Werken: donderdag

Digital Detox Donderdag

Het verhaal van Fred

Dat je ook op latere leeftijd je (werk)gedrag nog kan veranderen vertelde Fred mij laatst op een verjaardagsfeestje. Fred is 62 jaar en mag nog een aantal jaren werken tot aan zijn pensioenleeftijd van 67 jaar. Fred kreeg laatst van zijn leidinggevende de vraag hoe hij omging met zijn mailbox. Nou daar kon Fred wel wat over vertellen. Hij had namelijk de tips voor een scroll-vrije inbox gelezen in ons boek Experttips voor Moeiteloos Werken en deze geïmplementeerd.  

Fred was bijvoorbeeld overgegaan op het ‘maar’ 2 x per dag lezen van zijn e-mail berichten. 1 x In de ochtend en 1 x ‘s middags. De e-mails die hij ‘s middags beantwoordt verstuurt hij d.m.v. ‘uitgestelde verzending’. Zo weet hij dat hij ‘s middags niet meer in zijn mailbox hoeft te kijken voor een reactie en dat geeft hem rust. Morgen is er weer een dag. En, zo vertelde hij mij trots, zijn telefoon zet hij tegenwoordig ook regelmatig op stil: ‘Als het echt belangrijk is, weten ze me wel te vinden’. Dat geeft hem meer focus.  

Focus is the key to success!

Wil je ongestoord en met focus werken aan een project dat ècht af moet? Open dan je e-mailprogramma níet en zet je telefoon op stil. Zet het project als een afspraak met jezelf in je agenda en ga aan de slag! Vind je dit moeilijk? Vraag jezelf dan af, wat nu écht belangrijk is. 

iPhone-tip 

Ga naar Instellingen -> Batterij. Je ziet daar precies hoelang je scherm aan staat en wat het batterijgebruik per app is. Dat is te zien van de afgelopen 24 uur, maar ook van de laatste 10 dagen. Bij Instellingen -> Schermtijd zie je het daadwerkelijke gebruik in tijd. Schrik je hiervan? Goed om je bewust te worden van je telefoongebruik, de tijd en waarvoor je precies jouw telefoon gebruikt. Is het allemaal even nuttig?  

Bekijk voor ideeën & inspiratie dit filmpje over ‘Digital Detox‘ of vraag ons E-book ‘Tem de e-mail tijger’ aan, zodat je ook zelf minder tijd hoeft te besteden aan jouw inbox en meer tijd hebt voor dat wat écht belangrijk voor je is.

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.