Week van Moeiteloos Werken: woensdag

Workout woensdag

Zullen we iets doen of iets laten?

Iedereen (her)kent het wel: stress op het werk. Deadlines, eindeloos veel mails, vragen van collega’s, projecten, vergaderingen, overwerken om alles af te krijgen. En na je werkdag kom je doodmoe thuis. Het laatste wat je wilt is bewegen. Maar hoe erg is dat nou eigenlijk? Hoeveel stress je aan kan, hangt af van hoeveel ontspanning je hebt. Heb je veel werkstress? Zorg dan voor veel ontspanning. Dat houdt elkaar in evenwicht.  

Inspanning van het lichaam betekent ontspanning van het hoofd  

Als Moeiteloos Werken-trainers zien en ervaren wij zelf de voordelen die voldoende beweging biedt. Bewegen is de allerbeste methode om je hoofd leeg te maken. Dat doen wij alle vier op een andere manier. Van tennis, yoga, fitness tot wandelen met de hond(en). Zoek een vorm van bewegen die bij jou past. Is een sportschool niets voor jou, zoek dan een andere manier om aan jouw beweging te komen. Het kan heel simpel zijn. Doe bijvoorbeeld lopend je boodschappen, neem eens wat vaker de trap of maak een lekkere wandeling in de natuur, met of zonder hond.  

Doe de test

Ga na een drukke werkdag eens lekker ‘Netflixen’ op de bank. Doe verder niet veel bijzonders. Ga daarna slapen. De volgende dag ga je na het werk bewegen. Een wandeling buiten, naar de sportschool, loop thuis een paar keer de trap op en af of dans lekker gek op je favoriete muziek. En? Voel je je nu anders dan gisteren? Voel je verschil? 

Tenzij je zwaar lichamelijk werk hebt, voelen de meeste mensen zich beter na beweging, dan na een avond bankhangen. Overigens is sporten makkelijker als je er een gewoonte van maakt of als je met iemand afspreekt om samen te gaan. Ook is het makkelijker om naar de sportschool te gaan als je je hebt aangemeld voor een groepsles dan als je jezelf moet motiveren in een grote zaal vol spierbundels.  

Daarom … workout woensdag! Veel sportplezier!

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.