WhatsAppen op je werk

Steeds vaker wordt WhatsApp ook zakelijk ingezet. Collega’s die elkaar even een berichtje sturen, over werkzaken of privé. Deze manier van communiceren is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Dus hoe fijn is het als je ook dit communicatiemiddel effectief gebruikt?

Om ook met WhatsApp moeiteloos te werken, hebben we vijf tips voor jou op een rij gezet:

  1. Groepsgesprek op pauze zetten

Wil je niet afgeleid worden door een groepsgesprek dat maar doorgaat? Dan kan je een gesprek op ‘pauze’ zetten. Je klikt dan op de naam van het groepsgesprek dat je tijdelijk wilt stopzetten. Tik dan op het schuifje bij ‘Stille meldingen’ (Android) óf tik bovenaan nog een keer op de betreffende groepsnaam en zoek ‘Stil’ in het menu (Apple). Je kan nu kiezen voor een ‘pauze’ van 8 uur, één week of zelf één jaar. Op naar meer focuswerktijd!

  1. Afspraak direct in je agenda zetten

Maak je wel eens een afspraak via WhatsApp? Dan is het je vast opgevallen dat een tijdstip of een datum een blauwe streep krijgt in het appje. Wanneer je op de gegevens met het blauwe streepje klikt, kan je de afspraak direct in je agenda zetten. Zo hoef je niet eerst je agenda te openen om er vervolgens zelf de afspraak in te zetten.

  1. Je bericht niet zichtbaar voor je collega’s

Soms laat je je telefoon wel eens op je bureau liggen, terwijl jij even van je werkplek af bent, bijvoorbeeld voor het halen van een kopje koffie of thee. Berichtjes die dan binnenkomen, kunnen dan zichtbaar en dus te lezen zijn voor anderen. Wil je dit niet, dan kan je deze preview van berichtjes uitschakelen. Klik op de 3 puntjes in het algemene berichtenscherm (bij Android). Klik (zowel voor Android als Apple) op Instellingen en dan op Meldingen. Hier kan je de gewenste meldingen instellen.

  1. Snelkoppeling maken van een bepaalde persoon of groep (alleen Android)

Heb jij snelkoppelingen op je bureaublad van je laptop of device naar bepaalde documenten? Dan weet je hoe efficiënt dit kan zijn! Zo’n snelkoppeling kan je ook maken van een chat met een bepaald persoon of met een bepaalde groep. Selecteer de persoon of de groep door langere tijd op de naam te drukken. Klik dan op de drie puntjes rechtsboven in en klik op ‘Snelkoppeling maken voor chat’. Et voila; het staat nu op je beginscherm van je mobiele telefoon.

  1. Leesbewijzen uitzetten

Je zit in een vergadering en kijkt in de pauze snel even of er nog nieuwe WhatsApp-berichten zijn. Tijd om ze meteen te beantwoorden heb je niet, dat doe je na afloop van je overleg. Maar de verzender van het berichtje ziet al wel dat je het berichtje gelezen hebt dankzij de ‘blauwe vinkjes’ en vraagt zich misschien af waarom je niet reageert.

Wil je de leesbevestigingen uitzetten? Ga dan naar Instellingen (onder de drie puntjes bij Android en rechtsonder in het scherm bij Apple). Klik op Account en dan op Privacy. Je kan nu bij ‘Leesbewijzen’ het vinkje weghalen of uitzetten. Let op: je kan dan ook geen leesbewijzen (blauwe vinkjes) van anderen meer zien.

Veel WhatsApp-werkplezier gewenst!

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.