Heb jij al een (jaar)plan?

De start van een nieuw jaar is een mooi natuurlijk moment voor het maken van een jaarplan. Als je jouw jaardoelen op papier zet, zal je zien dat je deze ook écht gaat behalen.

Door namelijk iets op te schrijven, word je je extra bewust van je gedachten, wensen en gevoelens en worden de doelen beter opgeslagen in jouw onderbewustzijn. Met als effect dat je gemotiveerd en gefocust blijft. Jouw plannen worden doelgericht, geven richting aan je acties en houvast bij het maken van keuzes in de loop van het jaar.

Hoe doe je dat dan?

  • Start met het maken van een (globaal) jaaroverzicht. Een handig blanco invulexemplaar voor 2024 download je hier. Hierdoor krijg je een goed overzicht van de beschikbare (werk)tijd in het komende jaar en krijg je zicht op een reële verdeling van jouw plannen.
  • Plan je vrije dagen en vakanties in. Zorg voor regelmatige breaks en geef deze een kleurtje in je jaaroverzicht.
  • Welke projecten ga je dit jaar oppakken? Verdeel het werken aan je jaardoelen over de kwartalen. En plan met het eindresultaat in gedachten.
  • Zet de (bekende) deadlines van een project, klus of andere activiteit ook in het overzicht

Het wordt nu in één oogopslag inzichtelijk hoeveel (werk)tijd je écht tot je beschikking hebt. In welke periode je het beste kan werken aan je projecten. En wat hiervoor reële deadlines zijn.

Veel succes bij het maken van je (jaar)planning!

Kan je hierbij misschien wat hulp gebruiken? Of wil je aan de slag met (beter) leren prioriteiten stellen? Wij helpen je met plezier!  

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.