Boeken tips

Onze boekentips voor jou om moeiteloos te werken én te leven. Boeken over persoonlijke ontwikkeling, mindset, (werk)geluk, slim & efficiënt werken, prioriteiten stellen, keuzes maken, planning, timemanagement en nog veel meer.

Veel leesplezier!


Boek Flow

Flow (Mark Tuitert)

De stoïcijnse mindset voor een rijkelijk stromend leven

‘Flow’ is ’s werelds 1e AI-boek. Kunstmatige intelligentie toegevoegd aan tekst. Hierdoor wordt het interactief en ga je in gesprek met het boek. Schrijver Mark Tuitert (bekend van het schaatsen) laat zien hoe je met een stoïcijnse mindset de uitdagingen van het leven aangaat. Zo blijf je trouw aan jezelf, houd je oog voor anderen en kan je onder alle omstandigheden soepel koers houden.


Niet 1 boekentip, maar 12 tips! Onze eigen persoonlijke favoriete boeken in de spotlight. Een aantal bekende uitgaven, maar ook recente en onbekendere boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, timemanagement, lifestyle, stress, mindset en (werk)geluk.

Download hier onze top 3, voorzien van een korte beschrijving en een link naar het betreffende boek.


De kracht van keuze (Kelly Weekers)

De vragen die ik mijzelf stel om te blijven kiezen voor wat mij gelukkig maakt.

Business coach Kelly Weekers neemt je in dit boek mee in haar leven en geeft haar persoonlijke kijk op verschillende thema’s. Zoals o.a. mindset, zelfvertrouwen, vriendschap, ambitie en dankbaarheid. Wat waren haar struggles en welke eye-openers kreeg zij? Hoe blijft zij dicht bij zichzelf?

Het boek leest gemakkelijk, is geschreven met een vleugje humor en zelfspot. Zonder voor jou te bepalen wat je moet doen, geeft Kelly je inzichten om ook in jouw leven de juiste keuzes te maken. Keuzes die bij jou passen.

Een aanrader voor komende zomer!


Omdenken op het werk

(Berthold Gunster)

Het wordt tijd dat we werk gaan omdenken. Want waarom werken wij eigenlijk? En waarom spelen we op ons werk vaak een rol? Waarom timmeren we alles dicht met eindeloze regelgeving en maken soms onze ‘oplossingen’ de problemen alleen maar erger?

Berthold Gunster laat aan de hand van verschillende voorbeelden zien hoe je op het werk kunt omdenken. Hoe je van een probleem een nieuwe mogelijkheid kunt maken. Op naar meer werkplezier!  Het boekje is te koop als e-book en paperback.


4000 Weken. Je tijd op aarde en hoe ermee om te gaan(Oliver Burkeman)

Als we ervan uitgaan dat we 80 jaar mogen worden, hebben we ongeveer 4000 weken de tijd om er iets van te maken. Doordat we vaak zo ‘druk-druk-druk’ zijn, is dit lastiger dan ooit. Tijd voor een nieuwe visie op tijd!

Oliver Burkeman laat in dit boek zien hoe je een betekenisvol leven leeft. Hoe je bewust én met plezier jouw 4000 weken kan benutten. Om alles uit je leven te halen wat erin zit. Ook als dat betekent dat je juist rustig aan doet!


Eerste Hulp Bij Thuiswerk

(Elke van Hoof) 

Thuiswerken: we hebben er een haat-liefde verhouding mee. We houden van de vrijheid die thuiswerken biedt, maar missen de sociale contacten. We hebben minder last van stress, maar vinden het toch moeilijker om ons los te koppelen.

Hoe zit het nou precies? Hoe kunnen we de nadelen aanpakken en de voordelen benutten? Dit boek geeft je de antwoorden.


Rust in uitvoering

(Alex Soojung-Kim Pang)

Overwerken is het nieuwe normaal, rusten doe je wanneer het werk af is – maar het werk is nooit af.  Door meer en doelbewust te rusten verhoog je je productiviteit, je krijgt meer energie, een scherpere blik en vooral een beter leven. Meer rust is slim! 

Dit boek laat zien hoe je dat doet, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Welke ontspanning levert je het meeste op? Slaap? Vakantie? 

Nieuwsgierig? Het is te koop als e-book voor slechts € 7,99


Dear Good Morning 

(Lienke de Jong) 

Ben jij benieuwd hoe je fitter en energieker je dag kan beginnen? Dit boek helpt je een ochtendroutine op te stellen, waardoor je fitter, gelukkiger en succesvoller wordt. Volgens Lienke hoef je niet om 05.00 uur ’s ochtends op te staan als je dat niet wilt. Je maakt al grote stappen met één minuut extra tijd

Wil je ook weten hoe? Bekijk het inkijkexemplaar en bestel snel het boek. 


Lekker Werken

(Huub van Zwieten)

Lekker werken? Wie wil dat nou niet? Werk is te belangrijk om er lichtzinnig over te doen. Juist nu, in een tijd waarin we veel thuiswerken en er soms ook angst en zorgen zijn, is ons werk belangrijker dan ooit. Ideeën, voorbeelden en suggesties om lekker te werken zijn te lezen in dit boek.

Een handzaam, origineel vormgegeven boekje dat lekker wegleest. Nu tijdelijk te verkrijgen voor slechts € 8,95.


Een nieuw begin

(Tony Crabbe)

De auteur van ‘Nooit meer te druk’ heeft in de Corona-tijd dit nieuwe boek geschreven. Een kompas voor een andere manier van werken en leven tijdens en ná Corona. Een boek vol  praktische tips (en daar houden wij van!), nieuw onderzoek en inspirerende verhalen

Hoe behoud je focus, balans en plezier in deze tijd? Hoe besteed je aandacht aan dat wat echt belangrijk is? Hoe geef je je (werk)leven een frisse nieuwe start, zonder in oude patronen te vervallen? Lees hier verder over ‘Een nieuw begin‘.


Focus AAN/UIT 

(Mark Tigchelaar)

Focus houden is niet altijd even makkelijk en is zeker in deze (thuiswerk)tijd regelmatig een hele uitdaging. Naast de tips in ons artikel is dit boek zeker een aanrader.

Hoe krijg je meer gedaan in een wereld vol met afleiding? Mark Tigchelaar laat ons zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Zo worden we weerbaarder tegen stress, productiever en meer aanwezig in het hier en nu. Rust, overzicht en controle! En dat kunnen we nu allemaal wel gebruiken. Geïnteresseerd? Een inkijkexemplaar vind je hier! 


Fokking druk  

(Thijs Launspach)

Het ultieme anti-stressboek gaat over ‘druk zijn’. Druk lijkt wel het nieuwe normaal. Een volle agenda en een vol hoofd, het gevoel achter de dingen aan te lopen en altijd tijd tekort komen: het zijn dé kenmerken van deze tijd.

Hoe komt het nu dat we te veel en te hard werken? Wat kan je zelf doen om stress te handelen en een burn-out te voorkomen? In Fokking druk lees je hoe je stress het hoofd kunt bieden en meer rust kunt creëren in je leven. Gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de wetenschap, methoden van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen.


Master your mindset
(Michael Pilarczyk)

Dit boek was de inspiratie voor ons blog ‘Leef je mooiste leven’. Master your mindset gaat over vragen zoals: Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je echt?

‘Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Alles begint met een gedachte, alles is mindset’, aldus Michael.

Een inspirerend boek om je mogelijkheden te ontdekken, je dromen waar te maken en het beste uit jezelf te halen. Leef je mooiste leven!


Kalm
(Michael Acton Smith) 

Is jouw goede voornemen voor het nieuwe jaar om wat meer rustmomenten te nemen?  Het boek Kalm gaat jou daar zeker bij helpen.

Op acht gebieden – Natuur, Slaap, Reizen, Relaties, Werk, Kinderen, Creativiteit en Eten – vind je tips voor meer rust, meer ruimte en meer tijd voor jezelf. Door de kleurrijke, speelse mix van creatieve oefeningen en inspiratie daagt ‘Kalm’ je uit het plezier en de rijkdom van het hier en nu te ontdekken.

Leuk om af en toe in te lezen op het werk tijdens een pauzemomentje, maar zeker ook voor thuis.


Chapters
(Vertellis)

Chapters is een kruising tussen een notitieboek, dagboek en inspiratieboekje. Kijk eens even terug naar vandaag! Bewaak je rust, leef bewuster, ontwikkel, leer en geniet van je positieve ervaringen en gebeurtenissen in je leven.
Zelfreflectie & dankbaarheid staan centraal. Chapters bevat opdrachten, quotes en verhalen die je aanzetten tot actie en je mindset verbeteren, om meer uit je dagen en weken te halen! Maar natuurlijk is er ook voldoende ruimte om jouw eigen notities een plek te geven. Lees verder voor meer informatie over Chapters.


Doe één ding. Het verrassend simpele idee dat je leven zal veranderen. 
(Gary Keller & Jay Papasan) 

Het dagelijkse leven is drukker dan ooit: naast alledaagse dingen, vergaderingen en een druk privéleven worden we overspoeld met e-mails, appjes, tweets en komen we nauwelijks door onze to-do lijst heen. Hoe houden we ons staande in deze overvloed aan informatie en indrukken? Hoe blijf je productief en voorkom je een burn-out?

Doe één ding, is het antwoord op deze vragen. Dit simpele idee inspireerde al velen en zal ook in jouw leven voor waanzinnige resultaten zorgen: in je werk, privé en op spiritueel vlak.


Daar ga ik weer! Herken je stresstype
(Carien Karsten)

Dit boek is een praktische handleiding om te ontdekken tot welk stresstype jij behoort. Hoe herken je je valkuilen op tijd, zodat je hier op in kunt spelen en stress kunt voorkomen.

Een inkijkexemplaar vind je hier.


Lezen, weten en niet vergeten
(Mark Tighelaar)

In dit boek beschrijft Mark zijn methode van snellezen. Deze methode bestaat uit 8 principes die ervoor zorgen dat je makkelijker informatie kunt opnemen, verwerken én onthouden.

Via ons, kan je ook zijn online cursus snellezen volgen. Hier lees je daar meer over.


Helweek. 7 Dagen die je leven veranderen
(Erik Bertrand Larssen) 

Heb jij veel dingen die je graag nog eens wil/moet doen? Kom je er maar niet aan toe om de eerste stappen te zetten? Weleens gedacht aan het doen van een ‘Helweek’? Doe alles waarvan je weet dat je het zou moeten doen – in één enkele week!
Je belangrijkste week van je leven: je stapt uit je comfortzone, doorbreekt je dagelijkse routine en behaalt doelen waarvan je van tevoren niet wist dat je die ooit zou halen.

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.