Leef jij je leven op de automatische piloot?

Weet jij nog wat je 3 dagen geleden hebt gedaan? Neem je elke dag dezelfde route naar je werk, de supermarkt of sportschool? En heb je grotendeels hetzelfde dagritme? Bijvoorbeeld opstaan, werk, boodschappen, gezin, sporten, tv kijken en weer naar bed? Dan leef je waarschijnlijk je leven op de automatische piloot.

Routine saai?

Routine in je dag, werk en bezigheden is fijn en werkt productief. Maar het kan ook doorslaan in saaiheid. Je leven kabbelt voort … Het lijkt wel of je er ook steeds minder van geniet en vraagt je ook stiekem weleens af ‘Is dit het nou?’ Is dat herkenbaar voor je?

Bewustwording

Het lastige aan het leven op de automatische piloot is, dat je je het vaak niet eens bewust bent. Je leeft gewoon je leven en verlangt naar meer of iets anders, maar weet ook niet zeker of er meer is en hoe je dat dan kunt krijgen. Je bent echt geen uitzondering! Maar hoe leid je dan wél een bevredigend en voor jou succesvol leven met fijne relaties? Hoe doe je dat?

3 Stappen om de automatische piloot tot stilstand te brengen:

  1. Sta vaker stil en richt je aandacht op ‘gewone’ dingen. Zie ze, ruik ze, voel ze en ervaar ze. Bijvoorbeeld: ruik de natuur buiten (de bloemen, het gras, de regen etc.), sluit je ogen, adem eens diep in en voel je lijf. Neem de tijd om alle kleine dingen om je heen op te merken. Laat je (weer) verwonderen!
  2. Denk na over je doelen. Op de korte én langere termijn. Wat wil je (nog) doen, beleven, ervaren en/of bereiken in je leven? Heb je überhaupt nog doelen? Of ben je ze vergeten? Maak een nieuw lijstje en start met het werken aan het bereiken van je eerste (korte termijn) doel. Welke allereerste (zo klein mogelijke) stap kan je nu al zetten?
  3. Besteed échte aandacht aan je partner, gezin, familie, vrienden en kennissen. Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws met ze gedaan? Zijn al je relaties nog even waardevol voor jou en de moeite waard om jouw kostbare tijd en energie in te steken? Ja? Hoe kan je dan deze voor jou waardevolle relaties een verrassend duwtje geven? Word je bewust van de mensen en dingen in je leven die écht belangrijk voor je zijn en een mooie bijdrage leveren. En durf je ook aan te passen als het leven daar om vraagt.

Is er een reden voor?

Leef en werk je op de automatische piloot? Dan is er misschien een reden waarom je dat doet. Ben je misschien wat uit balans geraakt? Is je leven te stressvol, te ingewikkeld of te saai, waardoor je je hebt overgegeven aan ‘routine’? Neem deze week eens de tijd om écht na te denken over deze vragen. Hoe kan jij de boel opschudden? Hoe breng je balans aan en wordt je verliefd op je leven?

Maak van je leven een echte ervaring

Leef het voor jou mooiste leven. Het leven is niet vanzelfsprekend en kan zomaar te kort zijn. Dus … hobbel niet gewoon maar door. Doe elke dag iets waar je plezier in hebt of energie van krijgt. Laat je niet leiden door de waan van alle dag. Neem zelf het heft in handen en maak van elke dag iets moois. Sta zelf aan het stuur en zet de knop van die automatische piloot snel uit!

Word je hier enthousiast van en wil jij dat ook? Dan kunnen wij je hierbij helpen. Door vragen te stellen, hulpmiddelen te bieden en je te begeleiden in dit proces, werken we samen toe naar een leven dat voor jou de moeite waard is te leven. Niet morgen, maar nu! 😊

Terug naar het overzicht

Wil jij stressvrij, slimmer en met plezier werken?

Meld je dan hieronder aan voor onze GRATIS mini-training per e-mail én ontvang maandelijks ons e-zine met nog meer tips over slim & efficiënt werken, een scroll-vrije inbox, prioriteiten stellen, timemanagement en meer.

Ja, stuur mij de gratis mini-training Moeiteloos Werken!

 

dit veld niet invullen s.v.p.